over Nico Hermans

In het kort:

Geboren en getogen Brabander en dan nog wel in Breda en zodoende was de keuze snel gemaakt om ook hier mijn bedrijf op te zetten. Getrouwd met Irma en de trotse vader van vier zonen, waarvan er 1 in Amsterdam en de andere drie in Breda wonen, werken of studeren. In de vrije tijd ben ik te vinden aan de kantlijn van het hockey- of rugbyveld om de verrichtingen van de zonen gade te slaan. Daarnaast mag ik graag naar muziek luisteren en kijken, waarbij ik eigenlijk maar 1 criterium heb in mijn muziekkeuze: ik moet er van houden. Dit betekent dat in mijn muziekbibliotheek TexMex, (New Orleans)jazz, experimentele muziek gebroederlijk naast de progrock en de classic en hardrock te vinden is. Logisch is natuurlijk de interesse voor beeldende kunst, fotografie en literatuur.  Natuurlijk werk van fotografen uit mijn eigen werkgebieden de soorten fotografie die ik zelf niet beoefen , zoals die van Erwin Olaf, Anton Corbijn, Irving Penn en Man Ray . Verder mag ik graag lezen, bij voorkeur de betere Science Fiction van onder andere Isaac  Asimov, Jack Vance, Katherine Kerr, maar ook Stephen King en Dan Brown.

 

De keuze voor industriële en reclamefotografie.

Na mijn studie aan de School voor Fotografie en Fototechniek in Den Haag ben ik in 1981 gestart met Nico Hermans Fotografie, een studio voor industriële en reclamefotografie. Deze studio breidde zich uit, zodat er grotere producties aangenomen konden worden en afgewerkt werden in de eigen doka’s voor filmontwikkeling en zwartwit- en kleurafdrukken. Deze laatste zijn weer de deur uitgegaan toen analoge fotografie en technieken werden vervangen door digitale fotografie en beeldbewerking op computers. Daarmee werden ook de werkzaamheden behoorlijk gewijzigd: nu kon ik eindelijk een eindproduct aan mijn clientèle leveren, waarbij ik ook steeds meer mogelijkheden ter beschikking kreeg om niet alleen snel te leveren, maar ook de beelden kon aanpassen naar de wensen van mijn klant of zelfs beelden kon leveren van producten, die nog in ontwikkeling waren.

Met meer dan 33 jaar ervaring in fotografie voor tal van markten kan ik bogen op een grote kennis in de fotografische en beeldbewerkingstechnieken, maar het zijn dynamische tijden voor ondernemend Nederland en ik beweeg natuurlijk mee, om zodoende steeds mijn beelden, aangepast aan de laatste eisen, te kunnen leveren.Maar altijd in het achterhoofd dat mijn fotografie niet alleen mooi moet zijn, maar ook een commercieel karakter hebben.